In de loop van de ruim 40 jaar dat de NANAI actief is, hebben we veel projecten gesteund op de diverse reservaten in Noord Amerika en Canada. Dat ging van de aanschaf van enkele naaimachines, een tipi voor culturele doeleinden, de reparatie van een auto die nodig was voor het bezoeken van gevangenen, tot noodhulp van 25.000 gulden nadat een tornado het Pine Ridge reservaat aandeed. Ons grootste project was de Indiaanse kliniek in Purcupine op het Pine Ridge reservaat. We kunnen rustig zeggen dat onze donateurs flink hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze kliniek.

Ook hebben we in de loop van de jaren een aantal indiaanse studenten geholpen bij de aanschaf van boeken die nodig waren om een studie te kunnen voortzetten.

Enkele projecten van dit moment en andere die we eerder steunden zijn: De Karihwanoron school in Kahnawke, het behoud van culturele kennis bij de Tohono O’Odham en bij de Lakota. Sommige projecten staan al heel lang op onze lijst, maar soms verlenen we assistentie aan kortlopende zaken, zoals de overstromingen bij de Siksika (Blackfoot) in Canada en de protesten tegen de aanleg van de oliepijpleiding bij de Lakota van het Standing Rock reservaat in Noord Dakota.

Al deze hulp valt of staat natuurlijk met de donaties die we ieder jaar weer binnenkrijgen. We hebben een vaste groep trouwe donateurs, die heel vrijgevig zijn. Maar het gaat niet persé om grote bedragen. Sommigen storten al meer dan 30 jaar iedere maand 4,50 Euro. Reken maar uit hoeveel dat is na 30 jaar. Alle beetjes helpen en zijn zeer welkom.