AGENDA

De KIVA dag zondag 2 april om 10.30-17.00 in Zaltbommel

Het wordt weer een traditionele Kiva Dag met o.a. lezingen en standjes. Er is ook een expositie van indianenschilder Jeroen Vogtschmidt.

Stichting NANAI is ook weer aanwezig met een kraam met informatie, merchandise en originele native arts & crafts.

De Kiva is een stichting voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur, geschiedenis en de huidige situatie van de Indianen in Noord-Amerika. We geven daarover informatie via ons tijdschrift. Daarnaast steunen we Indiaanse projecten die tot doel hebben, de eigen taal en cultuur van de Indiaanse volken te bewaren.

Meer info over de KIVA kun je vinden op hun website : www.dekiva.nl

Gegevens van de locatie: De Grote Aak, Johan van Oldenbarneveldtstraat 2, 5301 GX Zaltbommel

Meer info via het Facebook evenement : https://www.facebook.com/events/539468628279856

Expositie “Theo & Albert” : een bijzondere vriendschap

18 NOVEMBER 2022 – 9 APRIL 2023 Vrijheidsmuseum Groesbeek

De Nijmeegse jongen Theo Smolders, 15 jaar tijdens Operatie Market Garden, ontmoet in de bossen rondom boerderij De Engelenberg (Groesbeek) de 21-jarige Albert Tarbell, een Amerikaanse paratrooper van Mohawk afkomst.

Ze trekken zo’n 6 weken met elkaar op en worden vrienden voor het leven. Interviews, foto’s en unieke historische objecten geven een beeld van hun oorlogservaringen en hun vriendschap.

Ook wordt een beeld geschetst van de culturele identiteit van Albert, één van de duizenden Inheems Amerikaanse soldaten die deelnamen aan de bevrijding van Europa. De tijdelijke tentoonstelling ‘Albert & Theo’ is een samenwerking van dr. Mathilde Roza, Amerikanist en universitair hoofddocent aan de Radboud Universiteit, student-assistent Jasmijn Janssen en het Vrijheidsmuseum.

Meer info via : https://vrijheidsmuseum.nl/wat-is-er-te-doen/nieuws/expositie-albert-theo

Meer info over deze evenementen kunt u vinden op onze website nanai.nl, op Facebook, of u kunt bellen naar Suzanne Nieuwland via 06 – 14712024 of e-mailen naar suzanne@nanai.nl