AGENDA

Slecht nieuws…..Teddy Draper jr kan helaas niet naar ons NANAI event komen omdat hij niet op tijd zijn nieuwe paspoort geregeld krijgt, dat is echt verschrikkelijk jammer!! Dat betekent helaas ook dat de workshop pastelkrijt op zaterdag 30 september niet door kan gaan. We hopen dat we hem op onze volgende NANAI dag in 2024 kunnen verwelkomen…..

Zaterdag 30 september (10.00-16.00)

Pastelkrijt workshop bij Tioga Tours in Zwolle.

Onder leiding van native artist Teddy Draper Jr ga je pastelkrijt tekeningen maken. Teddy is op uitnodiging van de NANAI naar Nederland toegekomen voor de viering van het 50 jarig bestaan op zondag 1 oktober en dit is dus een unieke kans is om hieraan deel te kunnen nemen. Maximaal 10 personen kunnen er meedoen met de workshop en je kunt je aanmelden via info@nanai.nl

Meer info : (1) Pastelkrijt workshop Teddy Draper jr | Facebook

Zaterdag 30 september (10.00-16.00)

Ceder mandje workshop bij Tioga Tours in Zwolle.

Onder leiding van native artist Joseph Allockeok Komok Jr. ga je op traditionele indiaanse wijze een mandje maken van ceder. Joseph is voor een korte periode in België en Nederland en vandaar dat dit een unieke kans is om te kunnen doen. Maximaal 10 personen kunnen er meedoen met de workshop. Er zijn nog maar een paar plekjes vrij en je kunt je aanmelden via info@nanai.nl

Meer info : (1) Ceder mandje workshop Joseph Allockeok Komok Jr | Facebook

Zaterdag 30 september (10.00-16.00)

Meet & Greet met onze indiaanse gasten.

Maak kennis met onze indiaanse gasten Marcella, Joely, Kevin & Angelyn en ga met ze in gesprek over hun leven, hun werk, cultuur en geschiedenis. De meet & greets worden in kleine groepjes gehouden van max 5 tot 6 personen. Er is ook gelegenheid om met ze op de foto te gaan. Je kunt je aanmelden via info@nanai.nl

Meer info : (1) Meet & Greet met onze indiaanse gasten | Facebook

Zaterdag 30 september (10.00-16.00)

Infodag bij Tioga Tours in Zwolle.

Maak een vliegende start met je reis naar de Oost-Amerika (New England) & Oost-Canada, Zuidwest-Amerika of West-Canada op ons kantoor in Zwolle. Woon een regiopresentatie bij, plan een persoonlijk informatiegesprek en drink een kopje koffie in onze Amerikaanse diner. Na een kijkje in de twee campers (één met en één zonder slide-out), is het tijd voor een broodje hotdog in onze wildwest-saloon. Tijdens deze infodag ontvangen wij bijzondere special guests vanuit Amerika. Meerdere indianen verblijden ons met een bezoek. Ontmoet de indianen, woon een presentatie bij over hun leven of geniet tijdens een traditionele dansdemonstratie.

Meer info en aanmelden via : Infodag zaterdag 30 september 2023 – Tioga Tours

poster opzet_LR (002)

SAVE THE DATE! – Zondag 1 oktober 2023 van 10.00-18.00

De NANAI bestaat dit jaar 50 jaar en dat willen we graag samen met jullie vieren op zondag 1 oktober in het Fletcher Hotel De Wageningsche berg in Wageningen. Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage stellen we wel op prijs) en je hoeft je niet aan te melden. Iedereen is welkom!

We hebben drie indiaanse gasten uit Noord-Amerika uitgenodigd die lezingen gaan geven; één gast uit de periode van oprichtster Maria van Kints, één gast uit de voorzittersperiode van Leo van Kints en één gast uit de huidige voorzittersperiode van Suzanne Nieuwland.

Tijdens deze dag zullen onze indiaanse gasten op diverse manieren hun kennis en cultuur met ons delen. Zo zullen ze onder andere vertellen over de geschiedenis van Wounded Knee 1890 en 1973. Hoe de situatie van verschillende indiaanse volken nu is en hoe de vele volken hun toekomst zien. Hoe staat het met de culturele kennis en vaardigheid van de jeugd in de eigen taal en nog veel meer. Daarnaast zullen er diverse dansoptredens zijn, verzorgd door twee fantastische Indiaanse dansers.

Ook zullen er workshops en meet & greets met de gasten zijn. Die zullen op zaterdag 30 september plaatsvinden bij Tioga Tours in Zwolle (www.tiogatours.nl)

Wie zijn onze gasten? (klik op hun naam voor meer info)

Joely van Dommelen – Mohawk. Zij runt een school in Kahnawake Canada; de Karihwanoron Mohawk immersion school. NANAI steunt deze school al sinds 1988. Op deze school worden jonge kinderen onderwezen in de eigen taal en cultuur, naast de benodigde algemene kennis.

Marcella Gilbert – Lakota activiste en dochter van Madonna Thunderhawk. Madonna Thunderhawk was aanwezig bij de bezetting van Wounded Knee in 1973. Naast het verhaal van 50 jaar Wounded Knee, zal zij zeker ook vertellen over de situatie van de Lakota op dit moment en de verwachtingen voor de toekomst.

Teddy Draper jr – Dineh (Navajo). Hij is een modern kunstenaar in zilverwerk en pastelkrijt. Zijn vader was een Navajo Codetalker in de tweede wereldoorlog. Teddy is dan wel een moderne man, maar neemt ook deel aan eeuwenoude rituelen van zijn volk. Naast zijn verhaal over de codetalkers, zal hij ook soft pastel workshops geven.

Kevin Connywerdy – (Comanche Kiowa) Kevin Connywerdy is een Fancy Dancer, Hoop Dancer en een MC. Hij is een Native Amerikaanse artiest, traditioneel kunstenaar en dans performer van de Comanche Kiowa Nations. Hij is het meest bekend voor zijn traditioneel Native Featherwork en beadwork dat is gegaan naar museums en privé collectors. Zijn kennis heeft hij vergaard door de Native ouderen te observeren en naar hun lessen te luisteren.

Angelyn Connywerdy – (Kiowa, Comanche en Caddo) – Angelyn is een senior student aan de Universiteit van Oklahoma en zal met haar Bachelors graad afstuderen in mei 2024. Ze danst al heel haar leven en is zeer vereerd om deel te mogen nemen aan dit evenement.

Wat zal er op zondag 1 oktober, naast de lezingen en optredens, nog meer te zien en te doen zijn?

* Diverse marktkramen

* Kinderactiviteiten

* Veiling van origineel schilderij van Jeroen Vogtschmidt

* Tentoonstelling met foto’s en items over 50 jaar NANAI

Kortom een dag om niet te missen!

Voor deze aankomende NANAI dagen kunnen we alle hulp en/of donaties goed gebruiken, heb jij hiervoor ideeën en/of denk jij dat jij ons hiermee kan helpen, neem dan contact op via info@nanai.nl of via 06-14712024.

Meer info via het Facebook evenement : https://www.facebook.com/events/1203214720368800

Het PROGRAMMA van 1 oktober

09.30 start – inloop bezoekers
10.00 welkomst woord
10.15 Arttu Sesselaar/Box Lacrosse
10.30 Lezing Joely (Karihwanoron school)
11.30 optreden Kevin & Angelyn
12.30 PAUZE
13.00 Lezing Marcella/Ryia (Warrior Women)
14.00 Waldemar Torenstra/Serv Wiemers
15.00 optreden Kevin & Angelyn
16.00 Korte interviews met oudgedienden door Leo
17.00 Prijsuitreiking kleurplaat wedstrijd
17.15 Veiling schilderij Jeroen Vogtschmidt
17.30 afsluiting-rondedans Kevin & Angelyn
18.00 einde

OVERNACHTEN met korting bij FLETCHER HOTEL DE WAGENINGSCHE BERG

Speciaal voor de NANAI-geïnteresseerden is er een korting geregeld voor de overnachting.

Tarief 1 persoonskamer: 101,55 per kamer, per nacht (Incl. ontbijtbuffet)

Tarief 2 persoonskamer: 118,05 per kamer, per nacht (Incl. ontbijtbuffet)

Deze bedragen zijn exclusief de toeristenbelasting van €3.00 pppn

Inchecken v.a. 15.00 uur en uitchecken tot 11.00 uur

EXTRA’S OM BIJ TE BOEKEN

Upgrade kamer | Zicht op de Neder-Rijn à € 20,00 per kamer, per nacht

| Zicht op de Neder-Rijn en bad à € 30,00 per kamer, per nacht

| Suite à € 50,00 per kamer, per nacht

| Suite Deluxe à € 70,00 per kamer, per nacht

Early check-in | Incheck v.a. 13.00 uur

| € 25,00 per kamer

Late check-out | Uitcheck tot 13.00 uur

| € 25,00 per kamer

E-bike | € 25,00 per dag

Je kunt een hotelovernachting zelf reserveren via info@frontofficewageningen.nl onder vermelding van Stichting NANAI > GFC6430.

Meer info over deze evenementen kunt u vinden op onze website nanai.nl, op Facebook, of u kunt bellen naar Suzanne Nieuwland via 06 – 14712024 of e-mailen naar suzanne@nanai.nl