SAMENWERKINGEN

Onderstaand een aantal links die een aanvulling kunnen zijn op de informatie van de NANAI Site

Golden Eagle reizen
Cultuurreizen die Leo van Kints organiseert met kleine groepen naar indiaanse gebieden in Noord-Amerika.

BearClaw Native Arts and crafts from Canada
BearClaw Native arts & crafts is al sinds 2002 gespecialiseerd in de verkoop van originele Six Nations en Native Canadian producten die zij zelf importeren, elk item is handgemaakt en uniek.

Lost Forest
Lost Forest is een initiatief van Antoine Vanhemelrijk. Enkele jaren geleden startte hij met de verkoop van tweedehands boeken onder de naam Lost Forest. In 2017 is hij begonnen met het importeren van artikelen met hedendaagse designs van de Indianen van de Noordwestkust van Noord Amerika. In 1994 en 2003 maakte hij reizen naar deze regio in Britisch Columbia en raakte hij gefascineerd door de kunstuitingen van de First Nations.

Western Experience
Western Experience is het grootste allround Country & Western festival in Europa. Tijdens de Western Experience ervaar je Western in vele facetten, zo tref je onder andere countrymuziek, Western riding, Indiaanse powwow dansen, line dancing, American wheels (auto’s en trucks).
Zoals ieder jaar kun je tijdens de Western Experience ook genieten van de grootste Western Markt van Europa met meer dan 80 stands voor originele en bijzondere country en Western kleding, kunst, muziek, meubelen en accessoires.

Hopi Navajo Den Haag
26 jaar geleden kwamen Marcel en Max door het vele reizen, op het idee een zaak op te zetten, die gespecialiseerd zou zijn met authentieke spullen van Noord-Amerikaanse indianen. Wij hebben het dan over een gebied dat loopt van het zuidwesten van Amerika tot Alaska. De eerste contacten waren de Hopi en de Navajo indianen, vandaar de naam Hopi-Navajo.Hun droom is waarheid geworden Hopi-Navajo in Den-Haag bestaat 23 jaar!!

Matagi Sorensen
Een jonge Yavapai/Apache kunstenaar/zilversmid, die niet automatisch Native zilveren sieraden maakt, maar daarom niet minder Native is. Lees zijn verhaal en bekijk zijn werk.

Mapuche Stichting – Folil
(Folil betekent wortels, roots) is op 17 maart 2000 opgericht door in Nederland woonachtige Mapuches. Folil geeft informatie over de cultuur en de mensenrechtensituatie van de Mapuches.

Rickshaw Tents & Events
verhuur van tipi’s en veel andere tenten van over de hele wereld. Ook verhuur van Riksja’s. Voorheen bekend als Tipi Mook.

Interactieve site van het Wounded Knee museum
Een interactieve site over het bloedbad van Wounded Knee in 1890.

www.seattletoespraak.nl
Op deze site van STROhalm vindt u de drie vertalingen van de toespraak van Chief Seattle met een inleiding en uitleg.

KIVA
Begon in 1963 met de uitgave van De KIVA, een informatieblad voor Karl May en Indianen vrienden. Geeft veel historische informatie. Steunt ook een educatief project.

Arctic Peoples Alert
Informeert over de situatie van Inheemse volken in het Arctisch gebied.

De Verhalenboot met Nico de Verhalenman
Iets te vieren, bedrijfsfeest, schooldag, Indianen dag? Nico komt met of zonder theater (Tipi) verhalen vertellen. Over Coyote, ridders, stenen reuzen enzovoort. Of een verhaal op verzoek. Nico vertelt geen verhaal, hij IS het verhaal. Op zijn site ook veel indiaanse wetenswaardigheden.

Jeroen Vogtschmidt
Schilder klassieke Indiaanse taferelen en auteur van een aantal boeken over diverse Indiaanse onderwerpen en volken.

American Indian Dogs in Europe
De enige echte en geregistreerde indian dogs in Europa vind je op deze site

Restaurant Mondani, Candian cooking
Het enige Canadese Restaurant van Nederland, de unieke sfeer van Canada vind u in Lochem, discover our true nature!

Thoen & Nu Advies
Het verlies van een dierbare is iets dat iedereen meemaakt. Thoen & Nu Advies ontzorgt u in uw administratieve en financiële afwikkeling in de breedste zin van het woord.

Typisch-M
Kleinschalig grafisch bureau – voor al uw drukwerk en websites!

Typisch-M The Shop
De eco-webshop voor al uw zero waste artikelen!

Zhaawano Art 
Native American fine art & jewelry: a unique project by storyteller artist Zhaawano
Zhaawano Giizhik, an American artist/writer/jewelry designer living alternately in the Netherlands and Michigan, creates jewelry designs, written stories and graphic design that draw on the oral and pictorial traditions of his ancestors, the Baawitigowinini Ojibwe Anishinaabeg from Michigan and Ontario.