Kevin Connywerdy

kevin

Kevin Connywerdy is een Fancy Dancer/Hoop Dancer en MC. Hij is een Native American artiest, traditioneel kunstenaar en dance-performer van de Comanche en Kiowa Nations. Kevin staat bekend om zijn traditioneel veer- en kralenwerk, dat naar musea en privé-verzamelaars is gegaan.

Zijn kennis heeft hij vergaard door observatie en les van de tribal ouderen. Hij deelt zijn kennis en talenten met vele mensen wanneer hij als artiest verblijft bij de State Arts Council of Oklahoma en wanneer hij optreedt met de Oklahoma Fancy Dancers. Hij behoort tot de wereldklasse als Fancy War Dancer, zowel op nationaal als wereldniveau op vele powwows.

Kevin kan ook vele traditionele speciale dansen brengen, waaronder: de eagle dance, shield dance en de hoopdance waarmee hij derde werd op de wereldkampioenschappen. Zijn dansen hebben hem over de hele wereld gebracht, zoals tournees door Europese, Slavische en Aziatische landen. Ook was hij te zien in de tv serie Walker Texas Ranger en in de films Naturally Native en the Alamo.

Kevin heeft veel ervaring in het geven van personal training in dans en het geven van American Indian cultuureducatie aan schoolklassen in Oklahoma, nationaal en internationaal. Daarnaast is hij directeur van de Four Winds Intertribal Treatment Program waar hij jongeren les geeft in kunst, cultuur en levenswijze. Zijn doel in het delen van zijn talenten is het onderwijzen en entertainen van alle deelnemers m.b.t alle aspecten van de indiaanse cultuur uit het verleden, heden en toekomst.