Angelyn Connywerdy

angelyn

Hallo! Mijn naam is Angelyn Connywerdy. Ik ben Kiowa, Comanche en Caddo. Ik ben een senior student aan de Universiteit van Oklahoma en zal met mijn Bachelors graad afstuderen in mei 2024. Ik dans al heel mijn leven en ik ben zeer vereerd om deel te nemen aan dit evenement.

Gedurende mijn leven heb ik meegedaan met verschillende tribal ceremonies en heb ik gedanst in de verschillende traditionele dansen van mijn tribes. Ik heb prijzen ontvangen voor mijn Caddo stijl kunst en aardewerk. Ik hou van het werken met kralen en te leren over de verschillende Native kunstvormen.

Ik ben tevens actief lid en leraar-kandidaat van het Kiowa Language and Culture Revitilazation Program. Dit programma heeft grote vooruitgang geboekt in het revitaliseren en preserveren van de ernstig bedreigde Kiowa taal. Ik geloof dat het van cruciaal belang is om de Native talen te beschermen en te onderhouden, want dat houdt onze cultuur levend en onze gemeenschappen verbonden.

Ik treed al vele jaren op met de Oklahoma Fancy Dancers, een professionele Native dansgroep met als doel het entertainen en onderwijzen van anderen over onze Native tradities en cultuur. Met de Oklahoma Fancy Dancers heb ik de kans gekregen om door de United States te reizen en naar het buitenland te gaan om mijn cultuur met anderen te delen.

Op dit moment ben ik de huidige Metro Caddo Cultural Club Princess. In onze cultuur is het zijn van een prinses van een tribe of een tribal organisatie een belangrijke titel en vergt het veel verantwoordelijkheid. Een prinses is verantwoordelijk voor het leiden van verschillende dansceremonies en evenementen, ze voedt de ouderen en is het gezicht van de tribe of organisatie. Door deze titel maak ik het een prioriteit om respectvol en behulpzaam te zijn jegens anderen.

Ik vind het belangrijk om mezelf te scholen en om een actieve deelnemer te zijn in mijn gemeenschap, taal en cultuur zodat ik dat kan onderwijzen aan anderen.