BEZOEK EEN INDIANENRESERVAAT

Wat is een indianenreservaat?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Indianenreservaten, in het Engels Indian Reservation (Verenigde Staten) of Indian Reserve (Canada), zijn stukken grond die door de overheid aan de oorspronkelijke bewoners, de indianen, toegewezen zijn.

De reservaten werden vooral in de 19e eeuw ingesteld als gevolg van de kolonisering van Noord-Amerika. De meeste en ook de grootste bevinden zich in het westen van de Verenigde Staten, in de bergachtige staten Arizona, Utah, Montana en South Dakota.

 

Hoeveel reservaten zijn er?

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

AMERIKA : ongeveer 326 federaal erkende indianenreservaten

Meer info : List of Indian reservations in the United States – Wikipedia

CANADA : ongeveer 289 federaal erkende indianen reservaten

Meer info : List of Indian reserves in Canada – Wikipedia

 

Hoeveel indianen leven er in Noord-Amerika?

AMERIKA : meer dan 7 miljoen (cijfers uit 2021)

CANADA : bijna 2 miljoen (cijfers uit 2021)

 

Hoeveel stammen/volken zijn er?

AMERIKA : 574 erkende stammen

CANADA : 630 erkende stammen

Bekijk hier de lijst met indianenstammen op Wikipedia : Lijst van Noord-Amerikaanse indianenvolken – Wikipedia

Kan ik een reservaat bezoeken?

Veel reservaten verwelkomen toeristen en hebben recreatieve, historische en culturele bezienswaardigheden en evenementen om met het publiek te delen. De meeste bezienswaardigheden en activiteiten zijn open voor het publiek maar er zijn ook reservaten waar ze liever geen toeristen ontvangen. Het is daarom belangrijk om vooraf te checken waar en wanneer je als toerist welkom bent, dit om teleurstellingen te voorkomen. Je kunt dit checken via internet of andere social mediakanalen van het reservaat zelf of neem contact op met het indiaanse toerisme kantoor op het reservaat (indien ze die hebben).

Begraafplaatsen, spirituele lessen en religieuze ceremonies worden als heilig beschouwd en worden niet met toeristen en het publiek gedeeld.

Bekijk ook eens de website van Native America travel, hier vind je heel veel informatie:

 

Wat is belangrijk om te doen en te weten?

 • Respecteer de wetten en regels van het reservaat
 • Maak alleen foto’s & video’s met toestemming
 • Kleed je bescheiden en gedraag je niet te opvallend (ga niet overdreven klappen of juichen)
 • Luister met respect & interesse naar de verhalen (vooral van de ouderen)
 • Raak niet zomaar iets aan en neem niks mee wat niet mag
 • Gedraag je als gast en respecteer het land en de bewoners
 • Vraag hoe de persoon genoemd of aangesproken wil worden, bijvoorbeeld; Native American, American Indian, Native?
 • Verdiep jezelf in het reservaat en de stam waar je naar toe gaat en leer vooraf wat over hun geschiedenis, taal en cultuur
 • Nuttigen van alcohol & drugs is op veel reservaten verboden
 • Ga niet van de autowegen & wandelpaden af, volg altijd de aangegeven route

Wat moet ik nog meer weten?

Indianen leven en kleden zich net als ieder ander, op enkele uitzonderingen na. Ze leven niet meer in hun traditionele woningen en dragen hun traditionele kleding (regalia) alleen met ceremonies of andere bijzondere gelegenheden. De meeste delen graag informatie over hun cultuur als je ze daar respectvol en met interesse naar vraagt.

Er zijn reservaten waar de levenskwaliteiten erg laag zijn, er is daar bijvoorbeeld geen elektriciteit, geen stromend water, slechte gezondheidszorg en/of gebrek aan toegang tot goed onderwijs. Veel reservaten hebben ook last van armoede, geweld, discriminatie en verslavingen en ondervinden ongelijke levensomstandigheden ten op zichten van andere bewoners in Noord-Amerika. Het kan soms dus best confronterend zijn als je een reservaat bezoekt en bereid je daar dan ook zoveel mogelijk op voor.

Je hebt vaak niet in de gaten dat je door een reservaat rijdt, er staan bijvoorbeeld geen hekken omheen of uitgebreide borden. Let dus goed op tijdens het rijden of je andere aanwijzingen tegenkomt dat je in een reservaat bent.

Tot slot

Ga vooral genieten van alles wat je tegenkomt in Indian Country en laat je onderdompelen in deze mooie cultuur!

women

“Treat the earth well: it was not given to you by your parents, it was loaned to you by your children.
We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children.”
 

NATIVE AMERICAN RESERVATIONS VS

NATIVE AMERICAN RESERVATIONS CANADA

Ontdek de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika met Tioga Tours

Wil je de authentieke cultuur van de inheemse volkeren van Noord-Amerika ervaren? Tioga Tours in Zwolle is dé specialist in reizen naar Amerika en Canada. Met hun uitgebreide kennis en persoonlijke ervaring, stellen ze een reis samen die perfect aansluit bij jouw wensen.

Waarom kiezen voor Tioga Tours?

 • Maatwerk reizen: Onze deskundige reisadviseurs luisteren naar jouw wensen en stellen een unieke reisroute samen die je de diepgaande en authentieke ervaring biedt waar je naar op zoek bent.
 • Eigen ervaring: Onze reisexperts hebben zelf de culturele rijkdommen van de inheemse gemeenschappen bezocht en kunnen je daardoor uit eigen ervaring de beste tips en adviezen geven.
 • Inspirerende routes: Laat je inspireren door onze zorgvuldig samengestelde routevoorbeelden, speciaal ontworpen om je mee te nemen naar de meest indrukwekkende inheemse locaties.

Neem vrijblijvend contact op

Of je nu een powwow wilt bijwonen, inheemse musea wilt bezoeken of wilt genieten van de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners, Tioga Tours maakt het mogelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat en ontdek hoe we jouw droomreis naar Noord-Amerika werkelijkheid kunnen maken.

Bezoek onze website of kom langs in ons kantoor in Zwolle. Samen zorgen we voor een onvergetelijke reiservaring, waarin je de fascinerende cultuur van de inheemse volkeren van Amerika en Canada leert kennen.

Met Tioga Tours ontdek je meer dan alleen de bestemming; je ontdekt de ziel van Noord-Amerika.