Kinderactiviteiten

knutselen

Kinderknutselen

De hele dag door kunnen kinderen gezellig komen knutselen! Er zijn allerlei materialen beschikbaar om bijvoorbeeld een talking stick te maken, een totempaal te ontwerpen, een dromenvanger te creëren, of een leuke kleurplaat in te kleuren. Kom langs en laat je creativiteit de vrije loop!

schilderen

Schilderen

Kom naar de NANAI-dag 2024 voor een fantastische kinderactiviteit! Samen met Arttu ga je aan de slag om een prachtig gezamenlijk kunstwerk te maken, waarin iedereen zijn eigen unieke bijdrage kan leveren. Terwijl we samen creëren, ontdekken we de betekenis van de Two Row, een symbool van vriendschap en respect tussen twee culturen: de Hollanders en de Iroquois indianen. Maar dat is nog niet alles! Elk kind maakt ook een klein kunstwerkje om mee naar huis te nemen, zodat je deze speciale dag altijd kunt herinneren. Doe mee en beleef een dag vol creativiteit, leren en plezier!

Let op: er wordt gewerkt met verf, dus houd er rekening mee dat de kleding van de kinderen vies kan worden.

artu

Wie is Arttu?

Arttu Sesselaar is een van de pioniers van lacrosse in Nederland. In 2012 kwam hij door de sport in contact met Haudenosaunee Neal Powless, met wie hij vervolgens het Nederlandse box lacrosse team coachte. Via deze vriendschap raakte Arttu meer betrokken bij de oorsprong van de sport en verdiepte hij zich in de cultuur van de Haudenosaunee en leerde zo over de vergeten geschiedenis van de Two Row Wampum, het verdrag tussen de Haudenosaunee en de Nederlanders, dat 400 jaar geleden aan de oevers van de Hudson rivier werd gesloten.

Arttu werkt aan een moderne documentaire serie over deze bijzondere reis, waarin geschiedenis, menselijkheid, talloze wendingen, en transformerende ontmoetingen centraal staan, die zich voor je ogen ontvouwen.

Arttu zal zijn project uitgebreid toelichten in zijn stand op de informatiemarkt. Hij heeft ook enkele lacrosse sticks bij zich, zodat kinderen buiten met hem een balletje kunnen overgooien.

Lees hier meer over zijn project : We Shall Know Each Other as Brothers (tworow.nl)