Marktkramen

De markt is te vinden in de Boomgaardzaal + Meidoornzaal + Lijsterbeszaal en dit is 1 hele grote zaal waarin alle standhouders aanwezig zullen zijn. Deze zaal is op de begane grond en makkelijk te bereiken via de hoofdingang.

Wie zijn de standhouders?

STICHTING NANAI, met originele indiaanse sieraden, boeken, informatie en voorlichting (www.nanai.nl)

De Nederlandse Stichting voor Noord-Amerikaanse Indianen NANAI bevordert politieke, culturele en sociale zelfbeschikking voor Noord-Amerikaanse indiaanse volken (dekolonisatie) en een realistische beeldvorming. De NANAI is opgericht in 1973 en bestaat al meer dan 50 jaar en is de organisator van dit event.

STICHTING DE KIVA, met originele indiaanse sieraden, boeken, informatie en voorlichting (www.dekiva.nl)

De Kiva is een stichting voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur, de geschiedenis en de huidige situatie van de Indianen in Noord-Amerika. We geven daarover informatie via ons tijdschrift, boeken en landelijke ontmoetingsdagen. Daarnaast steunen we Indiaanse projecten die tot doel hebben de eigen taal en cultuur van de Indiaanse volken te bewaren.

BEARCLAW NATIVE ARTS & CRAFTS, met originele sieraden & kunst uit Canada (www.bearclawnativearts.nl)

BearClaw Native arts & crafts is al sinds 2002 gespecialiseerd in de verkoop van originele Native American artikelen die ze zelf importeren uit Canada. Zij kopen direct van de Native artist zelf en kiezen alle artikelen zelf uit, de items zijn handgemaakt en uniek!

JEROEN VOGTSCHMIDT met originele schilderijen, Fine art giclees, prints & posters (www.indianenschilderijen.nl)

Als schrijver en beeldend kunstenaar heeft hij zich gespecialiseerd in de culturen en geschiedenis van de Indianen van Noord-Amerika.

LOST FOREST

met een ruim assortiment modeaccessoires, cadeau- en woonartikelen, allemaal met mooie hedendaagse designs van de Indianen van de Noordwestkust van Noord-Amerika (www.lostforest.nl). Antoine importeert deze artikelen uit Canada waar hij ze inkoopt bij verantwoorde bronnen: de makers krijgen betaald voor het design én ontvangen een vergoeding voor elk verkocht item.

JACKIES TRADINGPOST  met diverse handgemaakte items, geïnspireerd door de Native American cultuur.

Met de opbrengst van haar Tradingpost steunt ze de stichting Bicona, dit is een organisatie die ondersteuning bied aan degene die hulp nodig hebben op de indiaanse reservaten. Meer info via www.bicona.com

PEGGY SHADOWBEAR

met handgemaakte Indiaanse sieraden (ook ‘old pawn’) in sterling zilver met echte turkoois, spiny oyster, Mediterraans bloedkoraal, schilderijen (echt en op print), Gourd Rattles en mooie handgemaakte Indiaanse ‘beaded’ oorbellen en chokers. De naam ‘Shadowbear’ heeft ze gekregen van haar Elder Rogelio Santillan, Dineh (Navajo) toen ze nog in Amerika woonde.

RESTAURANT MONDANI met diverse canadese producten en cadeaus (www.mondani.nl)

Mondani is het enige Canadese restaurant in Nederland en de unieke Canadese sfeer vind je terug in het gezellige en knusse restaurant in Lochem. Daarnaast organiseren ze het hele jaar door diverse events met een Canadees tintje. Gastvrouw Yvonne zorgt dat je helemaal thuis voelt en haar man Berry verzorgt het eten, het is zeker een aanrader om hun restaurant te bezoeken als je bij hun in de buurt bent.

CANUIT ART met o.a. sculpturen, kaarten, kalenders en diverse producten met Inuit-opdruk. (www.canuitshop.com)

Karel Stevens, eigenaar van huiskamergalerie Canuit, promoot al 32 jaar de kunst van alle Poolvolkeren, de Inuit. Kaarten zijn in ruime mate. Van elegant gestileerde kaarten, verjaardagskaarten tot kerstkaarten zoals de rendieren in warme herfstkleuren. Onderwerpen van deze Inuit kunst: alles in hun leefomgeving, de dieren in het arctisch gebied, sages en legendes. Deze sages en legendes vormen een essentieel onderdeel van hun belevingswereld.

THE DANCE CRAFT met diverse kralenwerk sieraden, dromenvangers, medicijnbuidels, haarspelden en nog veel meer. (www.facebook.com/TheDanceCrafts).

Leonie haar grote passie zijn de culturen van de Native volkeren van Noord Amerika. Leonie heeft voor studie (Talen & Culturen van Indiaans Amerika) 2 maanden op het Rocky’s Boy’s reservaat in Montana gewoond en heeft ze indiaanse beadwork technieken mogen leren van Penny Denny, een zeer bekwaam beadworkster.

krisje

HUMMINGBIRD CREATIONS (Facebook)

Door het contact met haar indiaanse Hopi-broer is Krisje van Tongel begonnen met het delen van de kennis die ze opdeed tijdens haar reizen naar de reservaten. Om de indianen op de reservaten te ondersteunen en financieel te helpen, begon ze indiaanse artikelen te kopen bij Native Americans en deze hier te verkopen. Inmiddels maakt ze ook zelf handgemaakte artikelen, vooral beadwork. Twee keer per jaar organiseert ze een opendeurdag in Merksplas, België, en af en toe kun je ook een workshop bij haar volgen! Meer informatie vind je op haar Facebookpagina Hummingbirdcreations.

flor

FLOR DE MARIA BUCHUCK GIL

Hola, ik ben Flor de Maria. Ik ben geboren in het regenwoud van de Amazone in Peru en ben opgegroeid te midden van de tropische natuur. De kleuren en geuren van deze levendige natuur draag ik diep in mij mee. Al lange tijd woon ik in Europa, en mijn manier om het gemis van het contact met mijn geboorteplaats te uiten, is door te schilderen en mee te stromen met de kleuren die ik gebruik. Daarnaast verkoop ik zelfgemaakte sieraden van natuurlijke materialen, handgemaakte tassen, en handgeweven doeken uit Peru, geverfd met plantaardige wol.