In memoriam : Joseph Allockeok Komok jr (1950-2024)

Foto credits Laura van der Plas

Met veel verdriet hebben we kennis genomen van het overlijden van Alaska elder Joseph Allockeok Komok Jr. Hij was een bekend gezicht binnen de NANAI en wanneer hij in België bij zijn vriendin Katleen was, woonde hij zoveel mogelijk onze gelegenheden bij. Zo zou hij ook met ons meegaan op 13 juli naar de tentoonstelling in Amsterdam, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn.

Velen van ons kennen Joseph ook van de workshop mandjes maken in 2023 en van de columns die hij schreef in ons magazine. We hadden graag nog meer boeiende verhalen van hem gelezen en meer over zijn cultuur geleerd. Joseph was een bijzondere man en we zijn vereerd dat we hem hebben gekend.

Namens de NANAI wensen we zijn vriendin Katleen, zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies. We zullen hem enorm missen.

Inzamelingsactie voor uitvaart van Joseph

De familie van Joseph verkeert in financiële moeilijkheden en zou enorm geholpen zijn met een bijdrage voor zijn uitvaart. Wil jij hen ondersteunen? Maak dan een donatie over naar onze bankrekening NL34TRIO0197946453 t.n.v. Stichting NANAI, o.v.v. “Uitvaart Joseph”. Of gebruik de onderstaande button voor een eenmalige donatie. Alvast hartelijk bedankt voor je steun!

UPDATE INZAMELINGSACTIE UITVAART JOSEPH

Vandaag 15 juli hebben we $2750 overgemaakt naar de inzamelingsactie voor de uitvaart van Joseph. Zijn uitvaart vindt plaats op 20 juli in Marysville, Amerika. Ze verwachten dat er ongeveer $5000 nodig is en dat er zeker 100 personen aanwezig zullen zijn. Na de uitvaart wordt er ook een traditionele potlatch gehouden. Katleen, Joana (zijn huisbaas) en Joseph’s zoon & dochter zijn zeer dankbaar voor onze gulle giften. Donaties zijn nog steeds welkom, zodat ze hem de mooie uitvaart kunnen geven die hij verdient. Alvast bedankt voor jullie steun!

LAATSTE DONATIES voor Joseph’s Uitvaart.
Vandaag hebben we de laatste donaties die we nog hebben ontvangen, overgemaakt naar de inzamelingsactie voor de uitvaart van Joseph. Dankzij jullie vrijgevigheid hebben we nog eens $1000 kunnen doneren. In totaal hebben we €3.595,94 bijgedragen, wat natuurlijk geweldig is. We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen om Joseph een hele mooie uitvaart te geven.
Katleen heeft ons een hartverwarmend bericht gestuurd:
“Dank je wel voor alle steun. Joseph heeft de begrafenis gehad die hij verdiende. Dat betekent veel voor mij. Het was heel mooi. En volledig hoe Joseph was. Dank aan ieder die hiertoe bijdroeg. Joseph is nu op de plaatsen die hij zo liefhad. Ik draag hem nu ook bij mij. Hij was geliefd. Ik zal hem zo missen.”
Dank aan iedereen die heeft bijgedragen en ondersteund in deze moeilijke tijd. Joseph’s positieve kijk en energie zullen altijd in onze herinneringen blijven.