LARRY YAZZIE Op Roakeldais festival
26 t/m 30 juni 2024

Wat is Op Roakeldais?

Op Roakeldais is een internationaal, cultureel dans- en muziekfestival vol beweging, kleur, klank en passie. Een feest van vriendschap en verbroedering tussen mensen uit alle werelddelen. Een uniek festival voor Warffum met uitstraling naar de provincie en zelfs wereldwijd, dat in 2024 voor de 57ste keer georganiseerd wordt. Festival Op Roakeldais is daarmee het oudste en tevens belangrijkste jaarlijkse internationale dans- en muziekfestival in Nederland op het gebied van nationaal en internationaal immaterieel cultureel erfgoed. Het festival vindt jaarlijks plaats rond het laatste weekend van juni zodat de scholen uit de regio actief een plek kunnen krijgen in de programmering. Op Roakeldais zet hiermee (inter)nationaal niet alleen Warffum maar de hele provincie Groningen op de kaart.

Ongeveer 8 dansgroepen van over de hele wereld, aangevuld met een aantal groepen uit Nederland, geven tijdens het festival diverse optredens in de stijl en kostuums van het land of de streek waar ze vandaan komen. Onder het motto: ‘Dance with the world’. De opzet hierbij is dat de groepen alle continenten vertegenwoordigen. Zo wordt een gevarieerd beeld gegeven van de verschillende culturen die de wereldrijk is, geuit in dans en muziek.

Voor het programma van 2024 is Larry Yazzie gecontracteerd om met een groep van 4 personen deel te nemen aan het festival.

Wie is Larry Yazzie?

Larry Yazzie is de oprichter en artistiek directeur van Native Pride Productions, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Hij is tweevoudig wereldkampioen Fancy Dancer, Northern Traditional Dancer voor heren en Eagle Dancer. Larry groeide op in de Meskwaki-nederzetting in Tama, Iowa, waar hij de traditionele manieren van zijn voorouders leerde kennen. Native Pride Productions zal met 4 indiaanse dansers afreizen naar Op Roakeldais.

Meer over Native Pride Productions

Native Pride Productions is opgericht om iets terug te geven aan de gemeenschap en aan de wereld. Als internationaal docent, danser en pedagoog speelt Larry ook fluit en handdrum en zingt hij als onderdeel van zijn repertoire. Hij heeft de reputatie opgebouwd een van de meest vooraanstaande experts van het land op het gebied van Indiaanse dans te zijn en heeft vele onderscheidingen en prijzen ontvangen ter ere van zijn werk.

Het doel van Native Pride Productions is om culturele tradities te delen door middel van artist-in-residency workshops, optredens, lezingen, klassikaal onderwijs en theatervoorstellingen, waardoor de toegang tot diverse, multiculturele artiesten wordt verbeterd voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Zijn warme, enthousiaste geest weerspiegelt echt de schoonheid van de inheemse bevolking. In navolging van de traditie van zijn oudsten geeft hij iets terug en verrijkt hij de levens van alle doelgroepen voor de komende generaties.

“Voel het ritme van de trommel, ervaar de hypnotiserende kracht van dans en geniet van het ritme van de muziek terwijl de culturele geschiedenis, tradities, overtuigingen en spiritueel belang van inheemse volkeren gepresenteerd worden”.

Speciaal aanbod NANAI-geïnteresseerden (29 juni)

De NANAI is nu samen met de organisatie aan het kijken of het mogelijk is om een extra speciaal programma toe te voegen voor de NANAI geïnteresseerden. Op zaterdagavond 29 juni zal dit extra NANAI programma naast de reguliere onderdelen worden toegevoegd en sowieso bestaan uit Campfire-sessies. Bij voldoende aanmelding kan, tegen betaling van €15 extra boven op de normale toegangskaarten voor het festival, een speciaal optreden met een ‘meet & greet’ voor maximaal 90 personen worden aangeboden. Dit kan alleen doorgaan als we minimaal 50 deelnemers hebben, dus heb jij interesse? Vul dan het onderstaande interesse formulier in, we houden je dan graag op de hoogte.

Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Telefoonnummer