Terugblik 50 jaar NANAI activiteiten

Foto is gemaakt door G.H. Verver Photography

Zondag 1 oktober NANAI dag in Wageningen

We kijken terug op een heel bijzonder 50 jarig jubileum en we zijn heel blij met de ruim 400 bezoekers die zijn geweest op de NANAI dag afgelopen 1 oktober in het Fletcher hotel de Wageningsche Berg in Wageningen. Wij willen hierbij ook iedereen bedanken die meegeholpen heeft ons 50 jarig jubileum tot een succes te maken. Zonder onze donateurs, vrijwilligers, sponsors, standhouders en alle andere was dit niet gelukt en daar zijn we niet alleen heel dankbaar voor maar ook heel trots op! Onze indiaanse gasten voelden zich erg welkom en ook gesteund door ons. Ze zijn blij dat ze hun verhaal hebben kunnen doen aan het Nederlandse publiek, hierbij ook namens hun bedankt aan alle geïnteresseerden!

TIOGA TOURS TERUGBLIK 30 september in Zwolle

Op zaterdag 30 september ontvingen wij special guests uit Amerika voor dansdemonstraties en presentaties op onze infodag. Helaas bleef de koffer met traditionele kleding van onze indiaanse gasten achter. De dans kreeg daarom een andere invulling: Kevin en Angelyn Connywerdy vertelden over de achtergrond van de dansen en lieten mooie beelden zien. Marcella Gilbert sprak voor een volle zaal over Wounded Knee en haar Lakota-volk.

Met dank aan alle overgevlogen Natives uit Amerika en aan de NANAI (Nederlandse Actiegroep Noord Amerikaanse Indianen)

Wil jij op reis naar de VS of Canada? Meld je aan voor een gratis infodag: tiogatours.nl/agenda

*diverse reispresentaties over bestemmingen

*kijkje in de camper (C-25 Cruise America)

*adviesgesprek met een reisadviseur

*kom in de vakantiestemming in onze diner, saloon en op de campground

Onze fotograaf Gerard van G.H. Verver Photography heeft op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober heel veel foto’s gemaakt en zelfs 2 after movies!

Tot en met 31 oktober heeft hij een actie dat de opbrengst van de foto verkoop geheel aan de NANAI wordt gedoneerd, hoe geweldig is dat!

Bekijk hier de aftermovie van 30 september

Bekijk hier de aftermovie van 1 oktober

Foto gemaakt door Marco van Spelten

Het interview met Waldemar Torenstra en Serv Wiemers van 1 oktober is opgenomen door onze fotograaf Gerard van G.H. Verver Photography en terug te kijken via YouTube (duurt ongeveer 1 uur)

TERUGBLIK VRIJDAG 29 september Radboud Universiteit in Nijmegen

In samenwerking met Mathilde Roza en Laura de Vos van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben onze indiaanse gasten lezingen mogen geven aan de studenten. Vooraf hadden de studenten zich goed voorbereid en ook de film Warrior Women bekeken. Na afloop was er nog ruimte voor vragen en vooral de vraag : wat kunnen wij doen om te helpen? werd veel gesteld. Naar aanleiding hiervan hebben diverse studenten hun hulp aangeboden aan de NANAI, en daar zijn we heel blij mee! Na afloop hebben we ook nog de expositie “Theo & Albert” bezocht in de Stevenskerk in Nijmegen. We willen Mathilde bedanken voor het regelen van deze mooie dag!

TENTOONSTELLING 50 JAAR NANAI

Met dank aan onze adviseur en vorige voorzitter Leo van Kints voor alle foto’s, tekst, items en zijn goede geheugen! Ook dank aan onze vrijwilliger Johan Looijestijn voor het beschikbaar stellen van diverse items voor in de vitrinekasten. En natuurlijk niet te vergeten onze Emmy van Typisch-M die ervoor heeft gezorgd dat de tentoonstelling op mooie doeken is gedrukt. Weet jij nog een mooie plek waar onze tentoonstelling tijdelijk kan/mag staan? Neem dan contact met ons op via info@nanai.nl of via 06-14712024

Onze hoofdsponsor Tioga Tours willen we hierbij heel hartelijk bedanken voor de (financiële) hulp met de vliegtickets en het beschikbaar stellen van hun prachtige locatie in Zwolle op zaterdag 30 september, het was een hele mooie dag en wij zijn met zijn allen heel gastvrij ontvangen!

logo America Magazine

Ook willen we onze sponsor AmericA Magazine bedanken voor de pagina grote advertentie in hun herfst editie plus alle aandacht die ze aan ons 50 jarig bestaan hebben gegeven in hun nieuwsbrief. Leuk dat jullie er op 1 oktober ook bij waren met een standje, we hopen dat jullie er een hoop nieuwe abonnees bij hebben gekregen!

fletcherlogo
FLETCHER HOTEL DE WAGENINGSCHE BERG ….wat zijn we ontzettend blij dat we deze mooie locatie hebben gevonden! We willen hierbij al het personeel en vooral ook Alexandra, onze contact persoon, bedanken voor alles wat ze voor ons en onze indiaanse gedaan hebben, niks was hun teveel. Hopelijk blijft dit de aankomende jaren onze vaste locatie voor de NANAI dagen….

Onze tipi man Michiel van Ricksaw tents (www.ricksaw.nl) sponsort de NANAI al jaren en heeft voor het 50 jarig jubileum op 1 oktober natuurlijk ook weer voor een mooie tipi gezorgd. Bedankt voor de jarenlange steun!!

G.H. Verver Photography
Fotograaf Gerard Verver heeft geheel belangeloos foto’s gemaakt op onze NANAI dagen. De foto’s zullen tegen een leuk bedrag te koop worden aangeboden. De opbrengst van de foto’s doneert hij aan de NANAI. www.facebook.com/ghverver maakt foto’s van de natuur en dieren, mensen, muziek, re-enactment en nog veel meer….Meer info via : https://ghververphotography.pixieset.com/