Native American weekend El Dorado (DL) 2023 + 2024

Terugblik Native American Weekend in El Dorado in Templin (DL) 2023

Donderdagochtend 18 mei zijn we met een klein NANAI gezelschap vertrokken naar Templin, en na een lange maar super gezellige rit kwamen we in de avond aan bij ons hotel in Templin. Het Native American weekend begint elk jaar op Hemelvaartsdag en eindigt op tweede pinksterdag. Deze keer waren er 12 indiaanse gasten overgekomen uit Canada en Amerika, uitgenodigd door gastheer Kendall Old Elk. Vrijdagochtend waren we al vroeg bij het thema park El Dorado en om 11u zaten we al helemaal klaar voor de eerste show! Daarna volgde er om de 2 uur een show en de eerste dag hebben we ze allemaal gezien, begin van de avond hebben we ook nog de intieme optredens en verhalen bijgewoond bij de Beaver Lodge, we hebben intens genoten van deze geweldige dag!

Zaterdag konden we alle shows nogmaals zien en hebben we ook heerlijk kunnen shoppen bij de indiaanse gasten die hun eigen native arts & crafts hadden meegenomen en deze mooie dag wederom afgesloten bij de Beaver Lodge. Onze dank aan alle indiaanse gasten Kevin Dust, Kian Dust, Lowery Begay, Melody, Leela, Ascension Harjo, Sophie, Cedric, William Kennedy, vertaler Ingo en onze speciale dank gaat uit naar Kendall Old Elk, zijn vrouw Maria Old Elk en dochter Jasmin die dit hebben mogelijk gemaakt, we hebben genoten van jullie optredens en verhalen!

GA JIJ MET ONS MEE IN 2024??

Het was een zeer geslaagde reis en we gaan het zeker nogmaals organiseren voor 2024 (van 9 mei t/m 12 mei), dus mocht je interesse hebben om ook met ons mee te gaan, vul dan het interesse formulier in hieronder of stuur een email.

Meer info over het Native American Weekend in El Dorado vind je hier https://www.eldorado-templin.de/native-american-weekend/

Geef aan of je interesse hebt in dit weekend voor 9 mei t/m 12 mei 2024.

(vul het formulier in)

Vul uw emailadres in zodat we kunnen reageren.
Telefoonnummer

Dit waren de superleuke reacties van alle NANAI deelnemers die zijn mee geweest in 2023

Voor mij is het El Dorado Templin weekend een groot feest geweest. We zijn met 10 unieke mensen op pad gegaan en hebben met z’n allen een klik gehad, mooie herinneringen gemaakt, gepraat, geluisterd naar en gedanst met onze Native vrienden. Ik heb er heel erg van genoten. Iedereen bedankt om het zo’n mooi en geweldig weekend van te maken. Ook onderweg was het super gezellig. Heen reis alleen maar Native muziek, en op de terugreis veel verzoeknummers.. ondanks dat Siri het niet altijd begreep, is het allemaal gelukt. Op naar volgend jaar. -Paul-

Na de kennismaking op station Boxtel volgde een lange, maar zó gezellige heenreis. De dagen in El Dorado waren bijzonder door de ontmoetingen met de native gasten. Vooral ’s avonds in de Beaver Lodge waren hun boeiende verhalen een verrijking voor ons allemaal.  Kevin’s scheppingsverhaal,  de persoonlijke verhalen van Lowery en Melody, de grapjes van Kendall. Ze hebben voorgoed een plek in mijn ziel veroverd met hun wijsheid en humor. Hun dans en zang waren zoals altijd prachtig. Ik mis ze nu al, volgend jaar wil ik weer mee ! De terugreis werd knoer door alle muziek. Dank jullie allemaal voor de mooie dagen, samen waren we een mooi team. Ik geniet nog lekker een tijde na. -Gerdie-

Toen we elkaar hebben leren kennen bij station Boxtel was er al snel een klik met elkaar alsof we elkaar allemaal al jaren kennen zo bijzonder was dat, we hadden gelijk al de grootste lol met elkaar van sochtends vroeg tot savonds laat en dat 4 dagen lang. Ik heb de reis ervaren als goede vriendschap en dat het verbinden met elkaar, we zijn, al zijn we allemaal nog zo verschillend we waren heel zorgzaam voor elkaar en hielpen elkaar waar nodig, de groep straalde gelijke golflengte en een warme gezeldschap uit. Ook het mooie van deze reis was het leren van de natives en hun mooie wijze woorden, ik heb een hoop geleerd in de dagen dat we ze hebben gezien met shows en de optredens in de Beaver Lodge. Het waren mooie verhalen waar ik naar heb geluisterd en heel leerzaam, deze mensen zitten in mijn hart maar deze prachtige mooie groep ook, bedankt dat ik jullie allemaal heb mogen ontmoeten en de natives ook dankzei Suzanne en paul🙏 zonder deze kans heb ik het niet allemaal kunnen mis lopen en heb ik mooie bijzondere tijd met jullie en de natives meegemaakt, veel liefs van mij -Debby-

Ik heb genoten van onze roadtrip naar Templin. Voor mij begon de reis al goed doordat Paul me op woensdag ophaalde bij het station en me(na het eten van een lekkere pizza) afzette bij mijn b&b (die iets verder van het station aflag dan ik me gerealiseerd had!) Op donderdagochtend haalden Suzanne en Paul me ook weer op bij de B&B. De reis naar Templin was super gezellig! Ook voor mij voelde het alsof ik jullie al jaren kende! Jullie zijn echt een leuke groep! Het hotel in Templin was uitstekend, en ik vond het erg leuk om samen te genieten van het zeer uitgebreide ontbijt! El Dorado zelf was awesome! De natives waren niet alleen geweldige dansers en zangers (en acteurs!), maar ze hadden ook alle tijd voor ons. Ze straalden ook zoveel rust uit, en gaven me het gevoel dat ze het zelf ook naar hun zin hadden daar. Tijd doorbrengen met hen voelde, net als de tijd die wij met elkaar doorbrachten, als een warm bad. Voor mij was dit een van de mooiste vakanties ooit!

Dankjewel Suzanne en Paul en jullie, voor zo’n leuke tijd! -Barbara-

Ik waardeer het heel erg dat we samen met een mooie groep mensen van NANAI de natives op deze manier hebben kunnen ontmoeten. Dit maakte alles veel persoonlijker. Vooral de ontmoetingen bij de Beaver Lodge zijn mij dierbaar! Ontzettend bedankt voor de onvergetelijke dagen. Het was samenkomen in de breedste zin van het woord ❤️ – Florinda-

Wat een geweldige dagen! Dankzij de Nanai hebben we persoonlijk kennis kunnen maken met de natives. Hun mooie verhalen mogen aanhoren en de optredens van dichtbij kunnen meemaken bij de Beaver Lodge. Heel speciaal en ik heb er mooie herinneringen aan over gehouden. Daarnaast was de groep super gezellig. Wat een leuke mensen heb ik leren kennen. Iedereen had het naar zijn zin en we konden het allemaal goed met elkaar vinden. Heel erg bedankt Suzanne en Paul! -Rejane-

Ik heb t zelfde gevoel als jullie. Was sjiek. Ik sluit helemaal bij jullie aan. Ik heb op de zaterdag avond met Sofhie ( Native ) nog gesproken. Ja heb ook naar haar geluisterd. Zelfs meer dan ik verteld heb hihi. Ze vertelde dat ze uit Michigan kwam en studeerde. Ze vond het geweldig om voor ons haar religie ,haar dansen enz te laten zien.  Zodat haar cultuur verder verteld wordt. Ze was erg blij met onze Nanai stichting. Ze had het erg naar haar zin in Templin. Dat begreep ik ook van de andere Natives. Ze will zelfs naar ons in Nederland komen. Bv de Western Experience. Dat heeft een goede indruk bij mij achter gelaten. Ik vond het super met jullie. Helaas was ik niet bij het ontbijt. Was zeer sjiek. Volgend jaar weer. En ook mee naar Canada met de Nanai. Dankje allemaal. Paul en Suzanne  toppy gedaan. -Gerard-

Het was echt top allemaal. Nogmaals ontzettend bedankt voor alles! Groetjes, -Rob & Gerda-