PROJECT SLC AIR PROTECTORS

De NANAI heeft aan dit project EUR 1.000,00 gedoneerd.

Toys for Native tots

Speelgoed voor indiaanse kinderen in de kersttijd

De SLC Air protectors zijn in 2016 opgericht door enkele indiaanse inwoners van Salt Lake City, Carl Moore ( Hopi), en Michael Cundick. Hun missie is het aanpakken van de aanhoudende luchtvervuiling en andere milieu kwesties waarmee de bevolking van de staat Utah en specifiek de indiaanse gemeenschap worden geconfronteerd. Ze werken door middel van directe politieke actie, ze nemen initiatieven voor een beter milieubeheer en voeren campagnes voor om buurten meer zeggenschap te geven..

SLC Air Protectors ontstonden in Standing Rock, het protest in 2016 onder leiding van de Sioux Tribe uit North Dakota tegen de bouw van de Dakota Access Pipeline. Tijdens dit evenement moedigden stamleiders niet-lokale demonstranten aan om de geest en het momentum van Standing Rock mee naar huis te nemen. Cundick en Moore beantwoordden die oproep door een milieubeweging in Salt Lake City op te zetten.

Maar ze doen meer.

Speciaal Kerstproject – TOYS FOR NATIVE TOTS

De SLC Air Protectors en lokale partners en vrijwilligers gaan in de komende kerst periode speelgoed naar de reservaten brengen.

Hierdoor krijgen indiaanse kinderen iets extra’s aan het eind van dit moeilijke jaar. De hele maand november is nieuw speelgoed ingezameld en in samenwerking met de verschillende stammen in Utah zal het gedoneerde speelgoed veilig naar de reservaten worden gebracht. Zodra genoeg speelgoed is verzameld zullen de teamleden op weg gaan om de kinderen tot 12 jaar blij te maken.