NANAI-actie haalt het ABP-jaarverslag

Deze maand publiceerde het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs, het Verslag Duurzaam en Verantwoord Beleggen 2018. In werkelijkheid zijn de beleggingen van het ABP niet allemaal zo duurzaam en verantwoord. Het ABP investeert bijvoorbeeld in Transcanada, het bedrijf dat de Keystone XL oliepijpleiding aanlegt. De oliepijplijn gaat ook door indiaans land en diverse indiaanse volken verzetten zich hier tegen. Ze roepen banken en financiële instellingen op de investeringen uit Transcanada terug te trekken. Om dat te ondersteunen organiseerde NANAI vorig jaar een gesprek tussen Madonna Thunder Hawk en de top van ABP/APG (APG is de uitvoerder van ABP). Aan dat gesprek wordt nu opvolging gegeven, maar ABP heeft zijn beleggingen nog niet terug getrokken. Samen met de Lakota Sioux zal NANAI hier de vinger aan de pols blijven houden.

Op de foto van rechts naar links: NANAI-voorzitter Suzanne Nieuwland, Marcella Gilbert, Madonna Thunder Hawk, Serv Wiemers en de ABP/APG-delegatie

Share This Post