Golden EagleOnze laatste reis was in augustus/september 2016 naar Noordwest Amerika met als hoogtepunt Vancouver island. We bezochten de culturen van de totempalen, walvisjagers, kanobouwers enzovoort.

Heel indrukwekkend was het bezoek aan een zogenaamde Potlatch in Fort Rupert in het noorden van Vancouver Island Op dit moment staat er geen reis in de planning, maar dat kan zomaar veranderen.

Al sinds 2001 horen bij onze voorlichting ook trips die we maken naar de VS, waarbij we plaatsen bezoeken die voor de Indiaanse geschiedenis, cultuur en tradities belangrijk zijn. Maar ook een bezoek aan de ‘toeristische’ trekpleisters ontbreekt dan niet.

Op onze reissite staat alle informatie en regelmatig worden er nieuwe berichten die betrekking hebben op deze reis toegevoegd. We reizen met een kleine groep in één of twee minivans, en logeren in beschikbare motels of cabins. Soms eenvoudig en soms wat luxer.

De kosten van de reis zijn enigszins afhankelijk van het aantal deelnemers en de eigen bestedingen. De kosten van de rondreis zijn voor Canada ca 110 Euro per dag. De Amerikaanse dollar is duur voor ons, vandaar dat de kosten per dag ca 120 Euro zijn. Hierin zijn inbegrepen het vervoer onderweg in comfortabele Mini Vans, de motel-kosten, de kosten van Nationale Parken en eventuele betaling van gidsen.

NIET inbegrepen zijn de vliegkosten naar de startplaatsen,  Denver, Portland, Seattle of Vancouver en de maaltijden onderweg, zakgeld en eventueel (Noordwesten) de kosten van veerboten. De vliegreis is in principe de verantwoording van de deelnemer. Het blijkt regelmatig dat deelnemers de rondreis soms combineren met bezoek aan familie of vrienden, of ze plakken er privé nog een weekje aan vast.

Heeft u interesse in zo’n reis en wilt u een volgende keer mee, laat het even weten via het contact formulier of email. We houden u dan op de hoogte van volgende reizen.Laat ook even weten in welke reis u interesse heeft, Noordwesten of Zuidwesten. Het Zuidwesten is heel populair. Er zijn daar nog veel overblijfselen te vinden van vroegere ‘indiaanse’ culturen.