Email: info@nanai.nl, Highlights info row image 06-14 71 20 24          

Dit is een project dat NANAI recentelijk steunt en is opgezet door de achter-achter kleinzoon van Chief Red Cloud, namelijk Henry Red Cloud.

Het gaat om zonneboilers (en ook zonnepanelen: 20% van de huizen op Pine Ridge heeft geen elektriciteitsaansluiting en zou met zonnepanelen kunnen worden voorzien van stroom). Henry Red Cloud verzorgde overigens ook de stroom in de No DAPL Standing Rock-protestkampen.

De winters op de Sioux reservaten zijn streng, en huishoudens moeten stoken met gasflessen en kappen extra hout. Behalve milieubelastend, is dit ook kostbaar en gevaarlijk.

Zonneboilers zijn “een moderne manier om de traditionele indiaanse manier de eren,” aldus Henry Red Cloud, verwijzend naar de zorg om Moeder Aarde.

Ook Brandon Mauai kent Henry Red Cloud goed en wil gebruik maken van de zonneboilers op het Standing Rock reservaat. De zonneboilers worden door indianen op Pine Ridge zelf gemaakt en ook geïnstalleerd. Het zorgt dus ook voor werkgelegenheid - waar schreeuwend behoefte aan is. Op deze manier één zonneboiler maken en installeren kost € 2.500.

De NANAI steunt dit project met 1 zonneboiler.

Wil je het Lakota Solar Warrior Project ook steunen? Maak dan je bijdrage over op bankrekeningnummer NL34 TRIO 0197946453, ten name van Stichting NANAI, onder vermelding van Solar Warrior Project.