Email: info@nanai.nl, Highlights info row image 06-14 71 20 24          

De NANAI steunt een project dat is voorgesteld door Wendell Yellow Bull, een prominente Oglala Lakota en drager/hoeder van de heilige pijp van Chief Red Cloud.

Eén van de vele activiteiten die hij ontplooit ter bevordering van de Lakota cultuur en zelfbeschikking is het stimuleren van de traditionele Lakota paardrijkunst (zonder zadel, band met het dier ontwikkelen), onder meer om ervoor te zorgen dat jongeren trots zijn op hun eigen cultuur en niet aan de drugs gaan.

De jaarlijkse paardrijtocht van Pine Ridge naar Little Big Horn battlefield is een coalitie van ouderen van de tribe en jongeren, om de Lakota versie van de geschiedenis rond de slag bij Little Big Horn (Custer, de slag bij het Vette Gras) levend te houden, over te dragen aan de jongere generatie en de indiaanse kunst van het paardrijden te versterken.

Wil je de Oglala Little Big Horn Ride ook steunen? Maak dan je bijdrage over op bankrekeningnummer NL34 TRIO 0197946453, ten name van Stichting NANAI, onder vermelding van Little Big Horn Ride.