Informatie verstrekken aan het Nederlandse publiek over de huidige situatie van de Indiaanse volken van Noord-Amerika. Over de vooruitgang op een aantal reservaten, maar ook over de bepaald niet rooskleurige situatie op vele andere reservaten, waar de mensen soms nog onder derde wereld omstandigheden leven.

De Nanai geeft minimaal vier maal per jaar een informatieblad uit, de NANAI NOTES. Dit zijn thema-nummers met achtergrondartikelen over een bepaald onderwerp, zoals onderwijs, gezondheidszorg, grondstoffen enz. Maar ook staat in deze ‘Notes’ informatie over actuele gebeurtenissen en acties, boekrecensies, informatie over tentoonstellingen enz. Verder worden de donateurs op de hoogte gehouden via de site www.nanai.nl en de NANAI Facebook pagina.

Morele steun geven aan de Indiaanse volken in hun strijd om gerechtigheid.

Vroeger was dit een van de hoofdtaken van de NANAI. Tegenwoordig hebben de vele indiaanse volken de mogelijkheid om via Internet de hele wereld te bereiken. Wel houden wij zoveel mogelijk onze donateurs op de hoogte van acties die door de indianen worden gevoerd en indien nodig, zullen we zeker aan de bel trekken als er onrecht plaats vindt.

Het financieel steunen van projecten die de Indianen zelf opzetten.

Door de vele goede contacten die de NANAI heeft met verschillende Indiaanse volken is zij in staat snel en direct financieel bij te springen waar dat nodig is. Hierbij staat zij op het standpunt dat de indianen zelf bepalen, in overleg met de Nanai, op welke wijze deze hulp wordt besteedt. We geven de voorkeur aan projecten die met jeugd en onderwijs te maken hebben. We zullen giften niet besteden voor betaling van advocaten en gerechtskosten. Ook controleren we regelmatig of het geld besteed is aan het bestemde project.