Logo_def_klein
boven_foto
Nieuwsbrief NANAI December 2020

Beste geïnteresseerden,

We hebben wel een heel bijzonder jaar achter de rug, maar hebben dit jaar toch een totaalbedrag van €25.000 kunnen doneren aan indiaanse projecten, daar zijn we heel trots op en we willen ook iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, zonder jullie hulp was dat niet gelukt! En ook voor 2021 gaat onze hulp gewoon door want de situatie is nog steeds zorgelijk op veel plekken in Indian Country. Denkt u eraan om de donatie voor 2021 weer naar ons over te maken, zeker nu in de corona tijd is dat extra hard nodig.
We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een gezond 2021!
Het bestuur van de NANAI
tipi
golf_rood_zwart

Wil je ook het NANAI-magazine ontvangen?

Als je dit jaar nog donateur wordt van de NANAI dan ontvang je ons nieuwste NANAI Notes Magazine najaar 2020 per post, dit magazine met deze keer wel 52 bladzijden staat weer boordevol actueel nieuws uit Indian Country.
Wist je dat je al donateur kunt worden voor €20 per jaar? Je ontvangt dan 4x per jaar onze digitale nieuwsbrief en 2x per jaar de Notes per post. Je kunt het bedrag van €20 over maken naar onze bankrekening NL34TRIO0197946453 t.n.v. St. Nederlandse Actiegroep Noord-Amerikaanse Indianen (of St. NANAI) en onder vermelding van je naam, adresgegevens en emailadres.
PowerPoint-presentatie
golf_zwart

NANAI T-shirts

Wist je dat we sinds kort ook NANAI T-shirts verkopen, hoe leuk is dat! Ze kosten €25 per stuk (excl.verzkst) en zijn verkrijgbaar in de maten S/M/L/XL/XXL. De voorraad is beperkt en je kunt ze bestellen via onderstaande link. (De opbrengst komt geheel ten goede aan indiaanse projecten).
t-shirt nanai
golf_rood_2

Deb Haaland gevraagd als minister voor Binnenlandse Zaken

Voor het eerst in de geschiedenis zal een indiaanse vrouw minister van Binnenlandse Zaken worden. Deb Haaland was al congreslid en zal nu veel kunnen betekenen voor de soevereiniteit van de indiaanse volkeren en ook voor het klimaat. De afgelopen vier jaar waren tamelijk rampzalig voor indianen en hopelijk zal het haar lukken om het verschil te maken. De Volkskrant heeft een artikel aan haar geweid en ook Indian Country schrijft regelmatig over haar betekenis voor Indian Country. Indianz.com en Native News Online gaan ook in op haar benoeming (die nog wel moet worden goedgekeurd).
debhaaland
(foto: Getty Images)

Meer artikelen over Deb Haaland:

golf_zwart_2

Project SLC Air protectors

De NANAI heeft aan dit project EUR 1.000,00 gedoneerd.
Speelgoed voor indiaanse kinderen in de kersttijd
De SLC Air protectors zijn in 2016 opgericht door enkele indiaanse inwoners van Salt Lake City, Carl Moore ( Hopi), en Michael Cundick. Hun missie is het aanpakken van de aanhoudende luchtvervuiling en andere milieu kwesties waarmee de bevolking van de staat Utah en specifiek de indiaanse gemeenschap worden geconfronteerd. Ze werken door middel van directe politieke actie, ze nemen initiatieven voor een beter milieubeheer en voeren campagnes voor om buurten meer zeggenschap te geven..
SLC Air Protectors ontstonden in Standing Rock, het protest in 2016 onder leiding van de Sioux Tribe uit North Dakota tegen de bouw van de Dakota Access Pipeline. Tijdens dit evenement moedigden stamleiders niet-lokale demonstranten aan om de geest en het momentum van Standing Rock mee naar huis te nemen. Cundick en Moore beantwoordden die oproep door een milieubeweging in Salt Lake City op te zetten.
Maar ze doen meer.
Toys for Native tots
golf_zwart

Nieuwe datum 26e editie Western Experience: 1 en 2 mei 2021

Zet deze datum vast in uw agenda! Western Experience 2021, 1-2 mei in de Brabanthallen, Den Bosch.

Voor het eerst in 26 edities verschuift de Western Experience in de kalender. De traditionele afspraak op het laatste januari weekend wordt ingewisseld voor het weekend van 1 en 2 mei in de Brabanthallen, Den Bosch.

Het is niet geheel onverwacht, maar ten gevolge van de internationale restricties in reactie op de wereldwijde corona-pandemie heeft ook de organisatie van de Western Experience besloten om een pauze in te lassen.

“We hebben de hoop lang vastgehouden, maar in samenspraak met onze partners bij de Brabanthallen zien we het verschuiven naar een nieuwe datum in het voorjaar als de beste oplossing om het meest gezellige festival van Europa tot zijn recht te laten komen” licht Festivaldirecteur Ivo van der Bijl toe.


TICKETSALE
“De Western Experience is elk jaar vooral een belevenis waar gezelligheid top is. We zijn altijd trots op onze brede programmering van muziek, markt, Native-American cultuur en western riding – echter alle onderdelen zijn momenteel van verschillende restricties betroffen. Daarnaast verwelkomen we ook altijd veel bezoekers, standhouders en artiesten uit omringende landen en de Verenigde Staten - en die zijn voorlopig ook beperkt in hun reismogelijkheden.”

“Dus samen met onze gastheer, de Brabanthallen, kwamen we tot de conclusie dat een uitstel van 3 maanden een betere optie zou zijn. Onze bezoekers staan te popelen om weer live naar muziek te kunnen luisteren, om weer te kunnen dansen en vooral ook om het jaarlijkse western rendez-vous met z’n allen te kunnen beleven.”

“We wensen alle vrienden en fans alvast de beste wensen toe, blijf veilig en gezond en we hopen je te verwelkomen de 1e en 2e mei.”

Houd ondertussen Facebook en Instagram in de gaten of schrijft u in voor de nieuwsbrief.

www.facebook.com/wewesternexperience

https://www.instagram.com/westernexperience/

https://www.westernexperience.com/winter/aanmelden-nieuwsbrief.html
golf_zwart_2

Leonard Peltier Update

Het ziet er nog steeds niet naar uit dat Leonard Peltier vrij zal komen. Het International Leonard Peltier Defense Committee heeft contact met Peltier in de gevangenis. Zij roepen iedereen op om kaartjes naar hem en naar het Witte Huis te sturen. Misschien dat Trump in een recalcitrante bui gratie aan hem verleent. Anders zal Peltier waarschijnlijk nooit levend uit de gevangenis komen. Hij is ernstig ziek. De FBI zal nooit toestaan dat hij vrij komt. Voor Amnesty en voor veel indianen is Peltier een politieke gevangene.
golf_zwart

Het bestuur van de NANAI wenst u gezellige feestdagen en een gezond 2021!

golf_rood_2
adv_nanai
Logo_def_klein_200
Uitschrijven | Abonnement beheren
Simone de Beauvoirstraat 41
3207 MA Spijkenisse
facebook