De Nanai Notes winter 2016/17 is verkrijgbaar. Wil je deze Notes (digitaal) ontvangen, stuur dan even een berichtje.

Hierin staat een uitgebreid verslag van de Nanai Indian Experiënce van 16 oktober 2016.
Ook een verslag van de Golden Eagle reis naar Vancouver Island.
Veel informatie over de demonstraties van de Lakota uit Standing Rock tegen de aanleg van een pijpleiding en verslagen van de lezingen die op 16 oktober werden gegeven.

We noemden deze dag de Indian Experiënce omdat we een verwijzing wilden naar de Western Experiënce waar we de afgelopen 21 jaar jaar met veel plezier een grote informatie/verkoopstand hadden. Aan de openingsceremonie deden zo’n 300 mensen mee, waarvan velen met eigen drum.

Dit jaar geen Western Experience voor de NANAI

Openingsceremonie 16 oktober

We hebben besloten dit jaar niet deel te nemen aan de WE. De voorbereidingen en de beurs zelf kosten zoveel tijd en geld dat het niet meer de moeite waard is. Daarbij is de beurs veranderd in haar opzet. De speciale ‘indianenhal’ is er niet meer. Er traden de laatste keer nog wel een paar keer indianen op, maar verder was het lijndansen en meer lijndansen. De herrie was zo enorm dat we onze gasten/klanten nauwelijks nog konden verstaan. Het is voor ons dus tijd om te stoppen.

Op verzoek van o.a. Bearclaw arts & crafts besloten we om te zien of we de donateursdag konden uitbreiden tot een klein alternatief van de WE in Den Bosch. Dat hebben we gedaan op 16 oktober in Soest. De belangstelling was geweldig en wie weet kunnen we hier een terugkomend festijn van maken.

Volgend jaar – 2018, bestaat de NANAI 45 jaar. Dan gaan we zeker weer iets speciaals organiseren.